Ελλαδα

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 4 νεκροί σε 24 ώρες – 27 συνολικά τα θύματα

Πώς κατέληξαν και σε ποιες περιοχές - Στα 892 τα κρούσματα στη χώρα μας - 57 σε ΜΕΘ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέσα σε ένα 24ωρο άλλοι 4 άνθρωποι στην Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα θανάτου από τον κορωνοϊό.

Σε 27 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, εχθές καταγράφθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι και 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα σε 892.

Από τους 26 νεκρούς από τον κορωνοϊό, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 54 διασωληνωμένοι, ενώ 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Οι νεκροί ενός 24ωρου

Ένας 62χρονος από την Δαμασκηνιά Κοζάνης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ. Ήταν γιος του 90χρονου από την Δαμασκηνιά, που είχε χάσει τη ζωή του προ ημερών.

Στην Αλεξανδρούπολη έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένας 70χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Πώς πέθανε ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

Πολύ σοβαρά ερωτήματα είχε προκαλέσει ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, με τις υγειονομικές αρχές να τον αντιμετωπίζουν ως «ειδική περιπτώση».

Ο άτυχος άνδρας βρήκε τον θάνατο από τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα, αναμεταδίδει το e-kriti.gr.

Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να έρθει στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Στη συνέχεια, είπε ο κ. Τζανάκης, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλε οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή, ώστε να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα, δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Η τραγική ιστορία με τη δωρεά οργάνων ενός 54χρονου

Ανησυχία φαίνεται πως προκαλεί και η ιστορία του ενός 54χρονου που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Alpha, o άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό. Εκεί υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Οι οικείοι του, βλέποντας τη κατάσταση του να επιδεινώνεται πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται στο εγκεφαλικό που υπέστη ή στον κορωνοϊό.

Πώς «έσβησε» ο στρατιωτικός από την Ξάνθη

Πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/3) στρατιωτικός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ο στρατιωτικός από τη Ξάνθη την τελευταία εβδομαδα νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ (Αλεξανδρούπολη) καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Στην Ξάνθη, έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος στην Ξάνθη

Ο πρώτος θάνατος ο οποίος σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου το απόγευμα και επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο άνδρα από την περιοχή του δήμου Μύκης 

Η ανακοίνωση του θανάτου, η οποία καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατίας

Στους 26 νεκρούς που είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, προστέθηκε ένας ακόμη και πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη, 18 του μηνός, ωστόσο ο θάνατός του... έμπλεξε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία... σήμερα, Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.