Ελλαδα

Βορίδης: Στήριξη σε αγρότες και αλιείς που επλήγησαν από κορωνοϊό

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βορίδης
Στήριξη σε αγρότες και αλιείς λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από 100.000 και 120.000 ευρώ αντίστοιχα θα λάβουν αγρότες και αλιείς που επλήγησαν από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.

Το γεγονός πως υπάρχει μέριμνα για τη στήριξη των αγροτών και των αλιέων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό διεμήνυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει ήδη πλέγμα οικονομικών μέτρων στήριξης. Είναι στα 100.00 ευρώ για τους αγρότες και στα 120.000 για τους αλιείς. Αλλά με την προϋπόθεση ότι διαπιστώνουμε πώς η ζημία συνδέεται με την υγειονομική κρίση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό. Όχι εάν κάποιος βίωνε οικονομικό πρόβλημα γενικά.

»Θα στηρίξουμε στα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή τη κρίση. Όμως δεν βρισκόμαστε στην εποχή του λεφτόδεντρου», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης και ερωτηθείς για την επάρκεια τροφίμων στη χώρα συμπλήρωσε:

«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της διατροφικής αλυσίδας και της διατροφικής ασφάλειας. Γιατί εξαιτίας των περιορισμών στα σύνορα, μπορούν να δημιουργήθουν τέτοιες ανωμαλίες στην αγορά τροφίμων.

»Μέχρι στιγμής στην Ενωση δεν υπάρχει τέτοια δυσκολία. Στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια τροφίμων».

Τέλος, αναφορικά με τις εξαγωγές των αρνιών το προσεχές Πάσχα, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, από τις 300.000 αμνοερίφια που εξαγάγαμε, θα περιοριστούμε στις 100.000.

»Ωστόσο, επειδή την περίοδο του Πάσχα, η εσωτερική κατανάλωση προσέγγιζε τα δύο με τρία εκατομμύρια αμνοερίφια, γινόμασταν εισαγωγικοί, για να καλύψουμε τις εγχώριες ανάγκες. Ως εκ τούτου φέτος θα φάμε ελληνικό αρνί»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ