Ελλαδα

Κορωνοϊός: 94 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 15 οι νεκροί

Οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν 94
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν 94/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα 624 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 94 νέα - Στους 15 οι νεκροί από τον φονικό ιό.

Συνολικά 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό αυξήθηκε σε 15. Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, πλέον ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Από τους ασθενείς κορωνοϊού, οι 124 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 34 είναι διασωληνωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται κρίσιμη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Όσον αφορά στον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη. 

Σημειώνεται ότι 19 ασθενείς με κορωνοϊό έγιναν καλά και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στους 15 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν δύο θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 15 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 14 από τους ασθενείς κορωνοϊού που πέθαναν, είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Η είδηση για τα 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους δύο θανάτους που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 15 έρχεται λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY