Ελλαδα

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Επέστρεψαν οι νοσηλευτές μετά την καραντίνα

Βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Νοσοκομείο Αμαλιάδας © patrisnews.com

Επέστρεψαν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Αμαλιάδας στο πόστο τους μετά την καραντίνα. Συνολικά 54 τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με κορωνοϊό.

Οι 30 νοσηλευθτές στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, επέστρεψαν στο πόστο τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκο. Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι αυτό όπου πήγε αρχικά ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο άτυχος 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος κανένας από τους 30 δεν νόσησε, αφού οι εξετάσεις τους βγήκαν αρνητικές. 

«Βοήθησε πολύ ότι ο 66χρονος ήταν συνειδητοποιημένος και προσήλθε στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα», πρόσθεσε Γιαννάκος, τονίζοντας πως αρχικά δεν θεωρήθηκε κρούσμα.

Για τον ίδιο ασθενή είχαν μπει σε καραντίνα ακόμα 15 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Ρίο, οι οποίοι επίσης επέστρεψαν επίσης στη δουλειά τους.

«Τελικά, νόσησαν τρεις συνάδελφοι που είναι καλά στην υγεία τους. Όμως δυστυχώς κάθε ημέρα χάνουμε στρατιώτες στη μάχη. 54  συνάδελφοι νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι μέρες ασφαλείας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι, ασθενής θετικός στον κορωνοϊό πήγε για επανεξέταση στο Νοσοκομείο του Ρίο και περιμένοντας ζαλίστηκε, έπεσε και χτύπησε. «Έτρεξαν τραυματιοφορείς και τον μετέφεραν χωρίς να  προλαβαίνουν να πάρουν προφυλάξεις. Να ο μεγάλος κίνδυνος για το προσωπικό! Τι να κάνουν να περιμένουν να ντυθούν και να αφήσουν έναν χτυπημένο στο κεφάλι άνθρωπο κάτω;», καταλήγει ο Μ.Γιαννάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ