Ελλαδα

Στα σύνορα η Frontex – Οικολογική καταστροφή στον Έβρο (video)

Ενίσχυση της φύλαξης της συνοριακής γραμμής - Ενδελεχείς έλεγχοι και για κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικολογική καταστροφή στον Έβρο. Μετανάστες αποψιλώνουν το δάσος για να βάλουν φωτιά να ζεσταθούν
Οικολογική καταστροφή στον Έβρο

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Έβρο. Έχει αποψιλωθεί όλο το δάσος. Μετανάστες κόβουν τα δέντρα για να βάλουν φωτιά να ζεσταθούν.

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στον Έβρο, μετά τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκαν οι άνδρες της Frontex, που μόλις είχαν φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από οργανωμένες ομάδες αλλοδαπών που προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγμα στο φράχτη και να εισβάλλουν μαζικά επί ελληνικού εδάφους.

Εκείνη την ώρα οι ελληνικές δυνάμεις τοποθετούσαν τσιμεντεντομπλόκ για να θωρακίσουν τη γραμμή άμυνας. Άνδρες της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής από τη Σλοβενία είχαν αναπτυχθεί μπροστά από το φυλάκιο, όταν μετανάστες πλησίασαν κι άρχισαν να πετούν πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι άνδρες της Frontex είδαν με τα μάτια τους, πώς με την ανοχή, αν όχι τη βοήθεια των τουρκικών αρχών, οι αλλοδαποί οργανώνουν και πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.

Newpost.gr-Οι Αυστριακοί σε περιπολία στον Εβρο

Μάλιστα εχθές το απόγευμα είχαμε μια ακόμη απόπειρα πρόκλησης επεισοδίων, αυτή τη φορά μάλιστα οι μετανάστες πλησίασαν το φράχτη έχοντας βάλει μπροστά κι ένα μικρό παιδί, για να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις των δυνάμεων της  Frontex. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, οι αλλοδαποί με αυτοσχέδιες σφενδόνες εκτόξευαν πέτρες, με τους άνδρες της Frontex πάντως να μην προχωρούν σε κάποια επέμβαση.

Καστανιές: Επίθεση από μετανάστες στους άνδρες της FRONTEX

Οι εργασίες στο φράχτη συνεχίζονται, τα συρματοπλέγματα ενισχύονται, ο στρατός ετοιμάζεται να τοποθετήσει και επιπλέον κολόνες φωτισμού για να ελέγχει την περιοχή τη νύχτα.

Η εικόνα από την τουρκική πλευρά του Έβρου, εκεί όπου έχουν κατασκηνώσει πρόσφυγες και μετανάστες είναι αποκαρδιωτική. Το δάσος έχει αποψιλωθεί αφού οι αλλοδαποί κόβουν κλαδιά και δέντρα για να ανάβουν φωτιές τις νύχτες.

Η αποψίλωση στο δάσος Καστανιών

Παράλληλα, Στρατός και Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή και για τον κορωνοϊό. Όλοι όσοι περνούσαν από τα σύνορα το πρωί ελέγχονταν με θερμόμετρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ