Ελλαδα

Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Από αυτή τη Δευτέρα ξεκινά σε ορισμένα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρουσία του πρωθυπουργού η πιλοτική λειτουργία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία
Παρουσία του πρωθυπουργού η πιλοτική λειτουργία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία © ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Παρουσία του πρωθυπουργού η πιλοτική λειτουργία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία με μαθητές της γ' λυκείου από σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκαν χθες σε πιλοτική λειτουργία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει και η χώρα μας.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία αποτελεί το πλέον πρόσφορο μέσο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μαθητές της τρίτης λυκείου και εκπαιδευτικό προσωπικό από σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας και μάλιστα καθησύχασε τη μαθητική κοινότητα λέγοντας ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν, έχουμε δεσμευτεί, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται και θα πρέπει να συνεχίσετε και να προσαρμοστείτε όπως και όλοι μας σε αυτές τις ειδικές αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βέβαια με καλή διάθεση όλοι να συμμετέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε με τα καινούργια ψηφιακά εργαλεία τα οποίας μας δίνει το υπουργείο και τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας». Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η τεχνολογία μπορεί να καταστεί σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης για τη συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό. Το καλάθι των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του υπουργείου, καθώς και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft. Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό για την αξιοποίηση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα παρέχεται και μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Μαζί με τον πρωθυπουργό την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία παρακολούθησαν η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης.

Όπως δήλωσε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Beyond η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ξεκινά η λειτουργία της εξ αποστάσεως διδασκαλία σε ορισμένα λύκεια και αποκλειστικά για αρχή στις τάξεις της γ' λυκείου. «Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν, αλλά το μάθημα συνεχίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ