Ελλαδα

Κορωνοϊός: Τέσσερις οι συλλήψεις για ανοικτά φροντιστήρια

Πρόκειται για τρεις ιδιοκτήτες και έναν καθηγητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο κορωνοϊός
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που παραβίασαν τις προτροπές για ανοικτά φρονιστήρια © EUROKINISSI

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε Κοζάνη και Ιωάννινα για παραβίαση των κανόνων για τα κλειστά φροντιστήρια λόγω κορωνοϊού.

Σε τέσσερις ανήλθαν οι συνολικές συλλήψεις σε φροντιστήρια για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ξεκαθάριζαν πως οποιοσδήποτε παραβεί τις συστάσεις για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα συλλαμβάνεται.

Πρόκειται για τρεις ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και έναν καθηγητή που εργάζεται σε ένα εξ αυτών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου.

Οι αρχές εντόπισαν στα Ιωάννινα έναν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ενώ ακόμα δύο συνελήφθησαν στην Κοζάνη. Σε ένα από τα δύο φροντιστήρια της Κοζάνης στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας εκ των καθηγητών που εργάζονται σε αυτό.

Να θυμίσουμε πως όσοι αγνοήσουν και παραβιάσουν τους κανόνες και τους περιορισμούς των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού απειλούνται με ποινή φυλάκιση ως και 3 χρόνια. Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρξει θάνατος, προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και εάν προκληθεί θάνατος μεγάλου αριθμού πολιτών, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY