Ελλαδα

ΟΑΣΑ: Τα μέτρα για την προστασία των επιβατών από τον κορωνοϊό

Συνεχείς απολυμάνσεις οχημάτων και συρμών με έμφαση σε χειρολαβές, μπάρες και πόρτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αραιώνει το επιβατικό κοινό στο Μετρό λόγω κορωνοϊού
Αραιώνει το επιβατικό κοινό στο Μετρό λόγω κορωνοϊού/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εντατικοποιούνται τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό σε Μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Ενισχύει τα προληπτικά μέτρα για τον Covid-19 ο ΟΑΣΑ, δίνοντας έμφαση στην προστασία των επιβατών από τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, εντατικοποιεί τα μέτρα για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται πρόσθετες απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία στα ΜΜΜ.

«Με γνώμονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΑΣΑ. Και προσθέτει: «Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στον καθημερινό καθαρισμό - απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κ.λπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κ.λπ)».

Κορωνοϊός στα ΜΜΜ: Ενημερωτικά μηνύματα σε στάσεις, σταθμούς και συρμούς

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), κατά την έξαρση του κορωνοϊού, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός παρέχει αντισηπτικά σε όλους τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κ.λπ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Νίκος Αθανασόπουλος τόνισε για την προστασία των επιβατών από τον κορωνοϊό: «Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων». Και πρόσθεσε: «Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ