Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε την τηλεργασία η BEAT

«Ο καθένας πρέπει να πάρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook ο Νίκος Δρανδάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H ΒΕΑΤ ξεκίνησε την τηλεργασία λόγω κορωνοϊού
H ΒΕΑΤ ξεκίνησε την τηλεργασία λόγω κορωνοϊού ©ΕΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Η BEAT ξεκίνησε την τηλεργασία λόγω κορωνοϊού - Το μέτρο αφορά αρχικά όσους μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησε την ελληνική εταιρεία BEAT στην προώθηση της τηλεργασίας. Το μέτρο ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης, με ανάρτησή του στο Facebook. Η εργασία από το σπίτι ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, για όσους μετακινούνται στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πιθανότατα, η τηλεργασία θα πάρει καθολική μορφή για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Η ανάρτηση του κ. Δρανδάκη στο Facebook για τον κορωνοϊό και την τηλεργασία

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας παράξενη, μοναδική, που πιθανότατα κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει στο παρελθόν. Ο καθένας μας έχει ίσο μερίδιο ευθύνης με όλους τους άλλους για το βαθμό διάδοσης του ιού COVID-19 και συνεπώς για τη δημόσια υγεία.

Στο γραφείο της Αθήνας στη ΒΕΑΤ αποφασίσαμε να καθιερώσουμε από σήμερα εργασία από το σπίτι για όσους μετακινούνται με δημόσια μέσα μεταφοράς και πιθανότατα από αύριο για όλους, παρόλο που δεν είχαμε κάποιο κρούσμα ως τώρα. Ταυτόχρονα αναβάλλονται και όλα τα ταξίδια. Είναι απαραίτητο ο καθένας, ιδιώτες, επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς, να πάρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί άμεσα. Better safe than sorry.

Ελπίζω να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την απειλή σε όσο χαμηλότερα επίπεδα γίνεται.

Σημειώνεται ότι η τηλεργασία εφαρμόζεται σε πολλές εταιρείες παγκοσμίως μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Google, Amazon, Microsoft και Facebook είναι κάποιες από τις επιχειρήσεις που έχουν εφαρμόσει ήδη το συγκεκριμένο μέτρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ