Ελλαδα

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς

Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο
Τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο

Πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τoυς Λειψούς ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 7 Μαρτίου ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 3.100 πόδια, στις 10:09 το πρωί.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια στις 01:43 μ.μ. . Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπερπτήσεις πραγματοποίησαν και το μεσημέρι της Παρασκευής τουρκικά μαχητικά πάνω από Οινούσσες και Νήσο Παναγιά. Οι νέες υπερπτήσεις σημειώθηκαν ενώ παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει εκεί μετανάστες και πρόσφυγες. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη διασυνοριακή γραμμή, με χιλιάδες απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα να έχουν σταματήσει από Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ