Ελλαδα

Σεραφείμ για κορωνοϊό: Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει μικρόβιο

Η Σπιναλόγκα που έφερε ως παράδειγμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ/ © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για κορωνοϊό και Θεία Κοινωνία: «Δεν κινδυνεύουμε».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέβηκαν σε 45 και ο ΕΟΔΥ καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν τις εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε ότι η θέση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό είναι διαχρονική.

«Είναι καθαρά θέμα πίστης και μεταφυσικής αναγωγής. Είναι δυνατόν από τη μετοχή στη Θεία Κοινωνία να προκύψει ψυχοσωματική ασθένεια; Όποιος προσέρχεται στη Θεία Κοινωνία προσέρχεται στον Θεό, που έχει τη δύναμη να θεραπεύει. Δεν χρειάζεται να κοινωνήσει κάποιος, αν δεν έχει αυτή την πίστη, ότι πρόκειται για το αίμα και το σώμα του Χριστού. Αυτό δεν μπορεί να είναι αιτία ασθένειας και να μεταδίδει κάποιο μικρόβιο» εξήγησε.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του για τον κορωνοϊό στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έκανε και μια αναδρομή στο παρελθόν, φέρνοντας ως παράδειγμα εκπροσώπους της Εκκλησίας που διακονούσαν στη Σπιναλόγκα (σ.σ. νησί ανοικτά της Κρήτης, όπου ζούσαν απομονωμένοι οι λεπροί) και για τους οποίους τόνισε: «Δεν είχε προσβληθεί κανείς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ