- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ταξί έκαναν «κούρσες» με απενεργοποιημένα ταξίμετρα και tablet.
Με απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν δρομολόγια οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψαν τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη.
Οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά δεν καθιστούσε δυνατή την έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιήθηκαν, εννέα οδηγοί ταξί φαίνεται πως εκτελούσαν «κούρσες» με τον παραπάνω τρόπο και εις βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.
Κατά τους ίδιους ελέγχους που έγιναν το διάστημα 20-29 Φεβρουαρίου από προσωπικό της ομάδας ελέγχου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν άλλες οκτώ παραβάσεις σε ταξί που αφορούσαν τα εξής: εγκατάσταση μηχανισμού-διακόπτη, με τον οποίο ο οδηγός επενέβαινε κατά βούληση στην ορθή λειτουργία του ταξιμέτρου (1 παράβαση), επιλογή επιβατών (3), παραβίαση σειράς προτεραιότητας (2), λήξη άδειας ικανότητας οδήγησης (2) και στέρηση ειδικής άδειας αυτοκινητιστή (2).
Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι ανάλογοι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται συστηματικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση Νίκου Ταχιάου με τη Δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου για το μετρό και αυτοψία στο Flyover
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως και την Κυριακή 3 Μαΐου
Κινητοποίηση μετά από καταγγελίες για παράνομο έργο 480 τ.μ. στον αιγιαλό των Αλυκών
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης χειρουργικής επέμβασης το κορίτσι υπέστη επανειλημμένες ανακοπές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Λόγω δοκιμών για την επέκταση προς την Καλαμαριά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους
Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.