Ελλαδα

«Έχουμε ξεμείνει από μάσκες αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνο Λουράντο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gripi.jpg
Ιατρική μάσκα © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών επιβεβαιώνει ότι η χώρα έχει ξεμείνει από ιατρικές μάσκες και εξηγεί γιατί.

Ξεμένει η χώρα από αποθέματα σε ιατρικές/χειρουργικές μάσκες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνο Λουράντο.

Όπως ανέφερε σε εκπομπή του Mega: «Χθες, μετά την ανακοίνωση όσων γίνονται στην Ιταλία, έχουν αρχίσει οι Έλληνες να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Και να είχαμε θα τέλειωναν, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θεωρεί όλα όσα γίνονται υπερβολικά:

«Έχουμε ξεμείνει από μάσκες αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο». «Και τα αντισηπτικά εξαντλούνται σιγά – σιγά, και εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Ήδη σήμερα κάποιοι φαρμακοποιοί ζήτησαν αντισηπτικά, υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, η ατομική υγιεινή είναι το σημαντικό και όχι οι μάσκες. Οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, οι άνθρωποι σε απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να έρχονται κοντά. Ατομική υγιεινή, καλό πλύσιμο στα χέρια. Δεν προστατεύει η μάσκα αυτόν που το φοράει 100%», κατέληξε.

ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.