Ελλαδα

Κοροναϊός: Έφθασε στην Πάτρα το πρώτο πλοίο από Ιταλία

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ περίμεναν τους επιβάτες στον χώρο των αφίξεων για να τους περάσουν από έλεγχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός: Στο λιμάνι της Πάτρας το πρώτο πλοίο από Ιταλία
Κοροναϊός: Στο λιμάνι της Πάτρας το πρώτο πλοίο από Ιταλία/YouTube

Κοροναϊός: Αυτό είναι το πρώτο πλοίο που ήρθε από Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας - Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επιβάτες.

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας. Στον χώρο ελέγχου των αφίξεων περιμέναν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης (ΕΟΔΥ), εφαρμόζοντας στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό. Στελέχη του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία. 

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον χώρο του λιμανιού με στελέχη του ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορεις (ΟΛΠΑ, Ναυτιλιακούς Πράκτορες κ.α) στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον κοροναϊό και του τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω της σοβαρής κατάστασης με τον κοροναϊό στην Ιταλία, όπου 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 230.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κοροναϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως «η χωρα είναι θωρακισμένη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ