Ελλαδα

Ακρόπολη - Μακρυγιάννη: Όχι άλλα ψηλά κτίρια ζητούν οι κάτοικοι

Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή λήγει εντός των ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
akropoli.jpg
Τεράστια ξενοδοχεία «κρύβουν» την Ακρόπολη/secure.avaaz.org

Οι κάτοικοι σε Ακρόπολη - Μακρυγιάννη ζητούν την παράταση για ένα ακόμη έτος της απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή.

Το αίτημά τους για παράταση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή Ακρόπολη - Μακρυγιάννη (λήγει εντός των ημερών) υπέβαλαν κάτοικοι προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, τον δήμαρχο  Αθηναίων, καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Οι κάτοικοι σε Ακρόπολη - Μακρυγιάννη ζητούν την παράταση για ένα  ακόμη έτος της απόφασης αναστολής  έκδοσης οικοδομικών αδειών, έως την έκδοση του σχετικού Π.Δ. και την σχετική απαραίτητη δημόσια διαβούλευση του καθώς και την άμεση αποστολή αντιγράφου του περιεχομένου του πορίσματος/εισηγήσεως της επιτροπής του Υ.Π.ΕΝ για επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη στον  πληρεξούσιο δικηγόρο των ενδιαφερομένων.»

Την σχετική απόφαση αναστολής, με διάρκεια ενός έτους, είχε υπογράψει ο Γιώργος Σταθάκης, ως αρμόδιος υπουργός, τον Μάρτιο του 2019 και κατόπιν των αντιδράσεων στα σχέδια ανέγερσης πολυώροφων κτιρίων περιμετρικά του βράχου της Ακρόπολης. Κτίρια που λόγω ύψους θα έχουν ως αποτέλεσμα να «χαθεί» ο Παρθενώνας από τα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Επιπλέον η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε τον Νοέμβριο του 2019 την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και δη της περιοχής Μακρυγιάννη/ Κουκάκι.

Η ομάδα αναμένεται να εισηγηθεί τους νέους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν και την απόφαση του ΣτΕ. Την απαρτίζουν διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.  

                                                        

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ