Ελλαδα

Δύο ύποπτα κρούσματα κοροναϊού στο Θριάσιο νοσοκομείο

Πρόκειται για δύο άτομα από την Κίνα που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σιγκαπούρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θριάσιο Νοσοκομείο
Θριάσιο Νοσοκομείο/© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Θριάσιο νοσοκομείο για εξετάσεις μεταφέρθηκαν δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο Κινέζες, οι οποίες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σιγκαπούρη. Εμφάνισαν υψηλό πυρετό και μετέβησαν στην Κεντρική Κλινική Αθηνών. Βάσει πρωτοκόλλου ασφαλείας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο, καθώς το νοσοκομείο «Αττικόν» (σ.σ. το οποίο δέχεται συνήθως τέτοιες περιπτώσεις) δεν εφημερεύει. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ασθενείς είναι φορείς του επικίνδυνου ιού. Μέχρι τότε τα δύο άτομα παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Πηγές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επισημαίνουν ότι τα ύποπτα δείγματα θεωρούνται « χαμηλής υποψίας». Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζονται πιθανά κρούσματα κοροναϊού σε ελληνικά νοσοκομεία. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, με τις εξετάσεις να βγαίνουν «καθαρές».

Μέχρι στιγμής 1.775 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κοροναϊού, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως ξεπερνούν τα 71.700. Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 110 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω κοροναϊού εκτός Ασίας και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Επρόκειτο για 80χρονο Κινέζο τουρίστα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ