Ελλαδα

Μπροστά στους καθηγητές γρονθοκοπήθηκε ο μαθητής στον Bύρωνα

«Πρόκειται για λιντσάρισμα» δηλώνει ο δικηγόρος του θύματος στην Athens Voice

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή που δέχθηκε άγριο λιντσάρισμα σε λύκειο του Βύρωνα μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice.

Καθαρά δολοφονική ήταν επίθεση που δέχθηκε μαθητής της γ’ λυκείου στον Βύρωνα από 15 ανηλίκους της α’ γυμνασίου και μάλιστα μπροστά στα μάτια τριών καθηγητριών του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ο 17χρονος έκανε σύσταση σε συμμαθητή της αδελφής του που φοιτά στην α’ γυμνασίου να σταματήσει να την ενοχλεί αυτός και οι φίλοι του. Το κορίτσι νωρίτερα είχε καταγγείλει επαναλαμβανόμενα περιστατικά bullying από συγκεκριμένα άτομα που της είχαν κλέψει το χαρτζιλίκι, την είχαν φτύσει και την είχαν βρίσει. Τότε, το αγόρι που δέχθηκε τη σύσταση του μεγάλου αδελφού κάλεσε στο τηλέφωνο μια παρέα άλλων παιδιών. Άμεσα μαζεύτηκαν συνολικά 15 άτομα και άρχισαν να χτυπούν με μανία και με μεταλλικά αντικείμενα τον 17χρονο στο προαύλιο του σχολείου και μπροστά στα μάτια των καθηγητών. Σημειώνεται ότι γυμνάσιο και λύκειο μοιράζονται τον ίδιο αύλειο χώρο.

«Αυτό που με έχει συγκλονίσει είναι ότι το παιδί κόντεψε να χάσει το μάτι του. Πρόκειται για καθαρό λιντσάρισμα» αναφέρει στην Athens Voice o δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιάννης Καλαϊτζίδης, ο οποίος τονίζει ότι ο 17χρονος είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί και το μόνο που έκανε ήταν να πει: «Σε παρακαλώ, θέλω να σταματήσεις εσύ κι οι φίλοι σου να πειράζεις την αδελφή μου».

Αυτό ήταν αρκετό για να «πέσει σύρμα» και 15 ανήλικοι να χτυπούν τον 17χρονο με σιδερογροθιές και κλειδιά. Μάλιστα, ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρει ότι ιατροδικαστής και ιατρός σε νοσοκομείο που εξέτασαν το θύμα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του ότι δέχθηκε χτυπήματα με μεταλλικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αναφορά της αστυνομίας, οι 15 ανήλικοι «επιτέθηκαν αναίτια κι απρόκλητα στον μαθητή της γ’ Λυκείου». «Το φρικτό είναι ότι μαζεύτηκαν έπειτα από προσυνεννόηση. Έπεσαν τηλέφωνα για να το πω λαϊκά» επισημαίνει ο δικηγόρος του θύματος.

Όσο για την ανακοίνωση του σχολείου, ο κ. Καλαϊτζίδης τη χαρακτηρίζει «ανακριβέστατη» και τονίζει ότι μπροστά στο περιστατικό ήταν τρεις καθηγήτριες οι οποίες κατέθεσαν ότι επενέβησαν να χωρίσουν τους μαθητές. Κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την πλευρά του θύματος, που διαρρέει ότι κατανοεί μεν τον φόβο των εκπαιδευτικών, αλλά όχι την αδράνειά τους μπροστά σε μια δολοφονική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί οκτώ ανήλικοι κι αναζητούνται άλλοι τόσοι, εκ των οποίων κάποιοι εξωσχολικοί, ενώ τους δράστες της επίθεσης αναγνώρισαν και υπέδειξαν κι άλλοι μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ