Ελλαδα

Χίος: Εδώ θα γίνει η κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων (εικόνα)

Σε 300 στρέμματα στο Αίπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4e17ea8a92ba590e33bd212ab7fc0006.jpeg
Σε 300 στρέμματα η νέα δομή στο Αίπος Χίου © politischios.gr

Σε αυτά τα 300 στρέμματα στο Αίπος θα γίνει η κλειστή δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Χίο.

Στην άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κέντρου στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χίου – Βολισσού, προχωρά η Κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της επίταξης δημοτικής έκτασης στην περιοχή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «π» η νέα δομή φιλοξενίας, στην οποία θα στεγαστούν τρεις δομές, δηλαδή Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Κέντρο ασυνόδευτων παιδιών και Προαναχωρησιακό Κέντρο, θα αναπτυχθεί πλήρως (αν τελικά αυτό απαιτηθεί) σε μία έκταση 300 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 250 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Χίου και τα 50 περίπου στρέμματα στο ελληνικό δημόσιο.

Από κυβερνητικές πηγές υπάρχει η διαρροή ότι η έναρξη των εργασιών περίφραξης των χώρων που επιτάσσονται είναι θέμα ημερών, αφού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ίσως και νωρίτερα, θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι των έργων της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων. Στην περίπτωση της Χίου, το έργο της περίφραξης έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία από τη Στερεά Ελλάδα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να το ολοκληρώσει μέχρι και τον προσεχή Απρίλη.

4ebc0293b3defd3408924449bdd3b8cc.jpeg
Σε 300 στρέμματα η νέα δομή στο Αίπος Χίου © politischios.gr

Η κυβέρνηση, εμφανίζεται έτοιμη, παρά τις αντιδράσεις να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, η οποία προβλέπει την ολοκλήρωση των νέων κέντρων, το αργότερο μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, ώστε αφενός οι νεοαφιχθέντες να οδηγούνται προς προσωρινή κράτηση στα νέα κέντρα, αφετέρου να ξεκινήσει η διαδικασία των επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που κατά την ίδια θα λειτουργήσει σωτήρια και προς την κατεύθυνση του κλεισίματος των υπαρχουσών δομών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στον «π», ότι για να επιτευχθεί το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. σίγουρα θα απαιτηθεί ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, ταυτόχρονης λειτουργίας των δύο δομών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει δοθεί σαφής χρονική δέσμευση για το πότε θα κλείσει το hotspot στην περιοχή του Χαλκειούς.

Πηγή: politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ