Ελλαδα

Αρνητικό το δείγμα του ασθενούς για κοροναϊό στον «Ευαγγελισμό»

Όλα τα νεότερα για το συμβάν που προκάλεσε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσημο: Δεν είναι φορέας του κοροναϊού ο 22χρονος ασθενής με πυρετό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - Το δείγμα βγήκε αρνητικό.

Λήξη συναγερμού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Όπως διαπιστώθηκε, ο ασθενής με συμπτώματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον κοροναϊό (έπειτα από το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα), δεν φέρει τελικά τον επικίνδυνο ιό. Πρόκειται για 22χρονο, για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμεσης επέμβασης που έχει ετοιμαστεί για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απομονώθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, όπου ελήφθη δείγμα λαρυγγικών υγρών, το οποίο εστάλη στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος Έλληνας έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», δηλώνοντας σε γιατρούς και νοσηλευτές ότι είχε επιστρέψει από το Χονγκ Κονγκ. Εκεί, σε ξενοδοχείο που διέμενε, υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα του επικίνδυνου ιού. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είχε ορισμένα συμπτώματα που ήθελε να ελεχθούν. Σύμφωνα, πάντως, με τις αρχικές πληροφορίες, η κλινική του εικόνα δεν έδειχνε να πρόκειται για πιθανό κρούσμα, ωστόσο ελήφθη δείγμα το οποίο εστάλη για ανάλυση στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δείγμα ήταν αρνητικό και ο 22χρονος δεν ήταν φορέας του κοροναϊού. 

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω ενδεχόμενου κρούσματος κοροναϊού
Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω ενδεχόμενου κρούσματος κοροναϊού/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώνεται ότι ανάλογος συναγερμός είχε σημάνει και πριν από λίγες ημέρες με 60χρονο στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Και εκεί, όμως, το δείγμα ήταν αρνητικό.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος. Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια ανά την ελληνική επικράτεια έχουν ενταθεί και το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή οργανωμένο και ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα διαχειριστούν γιατροί και νοσηλευτές ενδεχόμενο κρούσμα του επικίνδυνου ιού.

Η επιδημία του κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 637 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, απ' όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε. Κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί και στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ