- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αναβολή της δίκης για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη
Kατόπιν κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, για τις 25 Νοεμβρίου 2020.
Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β' Νεκροταφείο, κατόπιν κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Νοεμβρίου 2020, αφού τόσο η πλευρά των συγγενών τής 32χρονης όσο και η πλευρά του καταδικασμένου σε δύο φορές ισόβια 60χρονου κατηγορούμενου ζήτησαν αναβολή της διαδικασίας. Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, η μητέρα τους είναι σε πλήρη αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο εξαιτίας της κακής ψυχολογικής της κατάστασης. Και η πλευρά του κατηγορούμενου, όμως, ζήτησε χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί, καθώς η συνήγορός του διορίστηκε από το Δημόσιο μερικές ημέρες πριν από τη σημερινή δικάσιμο.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 60χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με δεκατέσσερις μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της, με σκοπό να τη ληστέψει. Μετά το έγκλημα είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 60χρονο για ανθρωποκτονία και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.