- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ι. Αγγελής: Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου
Η συμπληρωματική κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς
Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ότι υπήρχε σχέδιο για προφυλάκιση των τριών εν λόγω πολιτικών προσώπων: Σαμάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά τη σημερινή κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και εάν διεξαγόντουσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ότι υπήρχε σχέδιο για προφυλάκιση των τριών εν λόγω πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Ακόμη, ο κ. Αγγελής δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κατά τη σημερινή συμπληρωματική κατάθεσή του, αναφέρθηκε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και της καταλόγισε όχι μόνο ανεπάρκεια (όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν), αλλά και δόλο, ενώ προσέθεσε ότι από όλη τη συμπεριφορά της, η κα Τουλουπάκη ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».
Παράλληλα, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν τα επίμαχα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία: «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», φέρεται να είπε.
Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.