Προσοχή από τον ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση βιολογικών νιφάδων σόγιας
Το προϊόν εισήχθη από τη Γερμανία
Ανάκληση βιολογικών νιφάδων σόγιας από τον ΕΦΕΤ.
Στην ανάκληση βιολογικών νιφάδων σόγιας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, «ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος και συγκεκριμένα βιολογικών νιφάδων σόγιας, στο οποίο ανιχνεύτηκε άθροισμα αλκαλοειδών τροπανίου (ατροπίνη, σκοπολαμίνη) σε ποσότητα που αποτελεί υπέρβαση του τοξικολογικού δείκτη οξείας τοξικότητας για παιδιά ARfD, κατά 209%».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες α) των 250 γραμμαρίων, με αριθμούς παρτίδας 1708300620, 2476301020, 04112476301020 και ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 06 / 2020, 10 / 2020 και 10 / 2020 αντιστοίχως και β) των 25 κιλών με αριθμούς παρτίδας 1708300620, 2476301020 και ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 06 / 2020 και 10 / 2020 αντιστοίχως».
Σημειώνεται ότι το προϊόν εισήχθη από τη Γερμανία και διατέθηκε από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ (Βασ. Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ελήφθη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο
Σοβαρότατο περιστατικό δηλητηρίασης
Ρεπορτάζ της Athens Voice - Τι δηλώνει έμπειρη χιονοδρόμος και γνώστρια της περιοχής
Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας με λίγες βροχές
Ο Απόλλων Τσεν, ο Ιερεμίας Εγκαρέιμπα, η Γιέβα Μπονταρένκο, ο Ντέιβ, η Βλάντα Ζασκλάβσκα, η Ουλιάνα Τσουπρίνα και η Παυλίνα Λη μιλούν στην Athens Voice για την ελληνική εμπειρία στο FYP
Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από οδηγό - Τι αναφέρει στη μαρτυρία του
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση
Συγκατηγορούμενοι η μητέρα και ο γαμπρός του
Αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία των υπολοίπων.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.