Ελλαδα

Ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anditromokratiki.jpg
Αντιτρομοκρατική - Συλλήψεις © EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και στον γνωστό στις Αρχές «τοξοβόλο». από τη συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, ένας 32χρονος γνωστός και ως «τοξοβόλος» καθώς στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση με τόξο, μία 28χρονη καταδικασμένη σε πρόσκαιρη κάθειρξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και μία 26χρονη, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

-Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση 

-Διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση

-Ληστείας κατά συναυτουργία

-Πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση 

και πλημμελήματος:

-Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά  εξακολούθηση 

 -Βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν 

-Απείθειας

-Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου 

από κοινού

-Παράνομης οπλοφορίας και

-Απόδρασης κρατουμένου

Στα δικαστήρια, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, καθώς μία εκ των δύο γυναικών φέρεται να δήλωσε ασθενής, βρίσκονταν περίπου 30 συγκεντρωμένοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ