- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντικαπνιστικός νόμος: Καμία παράβαση στο 86% των καταστημάτων
Υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης εξακολουθούν να καταγράφουν οι έλεγχοι σε καταστήματα
Καμία παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου στο 86% των καταστημάτων που ελέγχθησαν, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο εξακολουθούν να καταγράφουν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διενεργούν τα μεικτά κλιμάκια των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και των στελεχών της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΔ, από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθησαν το διάστημα από τις 6 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση για το 86% των περιπτώσεων. Παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 50 περιπτώσεις, εκ των οποίων μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν, ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 38.800 ευρώ.
Σε συνολικά 55 καταστήματα σε Καλλιθέα, Κουκάκι, Κάτω Αχαΐα και Ναύπακτο, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση με την αντικαπνιστική νομοθεσία, ενώ όπως επισημαίνει η ΕΑΔ οι ιδιοκτήτες τους συνεργάζονται άψογα «επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει και δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις των πρώτων ημερών».
Στο Αίγιο και στο Παλαιό Φάληρο από τα συνολικά 26 καταστήματα που ελέγχθηκαν σε μόνον δύο εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο για μη θεωρημένο Βιβλίο Καπνίσματος. Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όλοι οι καπνίζοντες βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, οι οποίοι ήταν διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο.
Καμία παράβαση, επίσης, δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.