Ελλαδα

Διεκόπη η δίκη για τους νεκρούς στη Μάνδρα

Θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα/© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διεκόπη η δίκη για τη φονική πλημμύρα με τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα.

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση με τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Έπειτα από μια τρίωρη διακοπή, ελήφθη η απόφαση η ακροαματική διαδικασία να συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη, όταν και θα εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σε άλλη αίθουσα.

Στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένης και της Ρένας Δούρου. Είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που -ανά περίπτωση- αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης. Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής ήταν απούσα την πρώτη ημέρα της δίκης και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της.

Η Δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί αν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών του Δημοσίου, φέρουν ευθύνες εξαιτίας αμέλειας τους, για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Δυτική Αττική και να αποτιμήσει ποινικά τον ρόλο ενός εκάστου.

Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περίπου 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατήρησαν και παράγοντες της δίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ