Ελλαδα

Κατσαρίδα μέσα σε ψωμί που στάλθηκε σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Τη φωτογραφία δημοσίευσε μητέρα μαθητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aaaaaaa.jpg
Καταγγελία για κατσαρίδα σε ψωμί που διανέμεται σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων

Σάλος στα Άνω Λιόσια από κατσαρίδα μέσα σε ψωμί που στάλθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Το μενού περιλάμβανε έντομα. Ο λόγος για τη μερίδα φαγητού που μοιράστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων από catering. Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκανε μητέρα μαθητή στο Facebook σε συσκευασμένο ψωμάκι υπήρχε και μια μεγάλη κατσαρίδα.

katsarida-sxoleio.jpg

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει συμβεί στο ίδιο σχολείο σε τρόφιμα της ίδιας εταιρείας, καθώς και στο παρελθόν έχουν βρεθεί διάφορα «ευρήματα» στα εν λόγω γεύματα, όπως σκοτωμένες μύγες σε φέτα!

Οι γονείς είναι φυσικά αναστατωμένοι με το γεγονός το οποίο πραγματικά σοκάρει και ζητούν άμεσα όχι μόνο την αλλαγή της εταιρείας η οποία ευθύνεται για το συμβάν, αλλά και απόδοση ευθυνών για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου σε επιστολή – διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας να τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο:

katsarida_epistolh_2001_1-768x1137.jpg

Παράλληλα ο Δήμος Φυλής μετά τον σάλο με την κατσαρίδα ξέσπασε για το εν λόγω εύρημα που μοιράστηκε μέσω του προγράμματος Σχολικά Γεύματα προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:

 

Επίσης, με αφορμή την καταγγελία, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εντολή στα αρμόδια κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.

 

«Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες», αναφέρει άτομο από το σχολικό περιβάλλον στο newsit.gr.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ