Ελλαδα

Έγκλημα στις Μοίρες: «Για όλα φταίει το αλκοόλ» αναφέρει ο δράστης

Την Τρίτη η απολογία του 51χρονου που σκότωσε με όπλο ηλικιωμένο στην Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκλημα στις Μοίρες: Εξαγριωμένοι πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη
Έγκλημα στις Μοίρες: Εξαγριωμένοι πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη/ © EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Έγκλημα στις Μοίρες: Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δράστης βρισκόταν έξω από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του.

Να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ για το έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης επιχειρούν οι αστυνομικοί. Ένας 79χρονος έπεσε νεκρός από το όπλο 51χρονου το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου. Ο δράστης είχε πάει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Κατά τη διάρκεια του καβγά ο ηλικιωμένος ενεπλάκη στο επεισόδιο, με τον 51χρονο να ανοίγει πυρ και να τον σκοτώνει, τραυματίζοντας και τη σύζυγο του θύματος. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. Τα μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο είναι δρακόντεια, καθώς επικρατεί αναβρασμός, ενώ ήδη μια φορά εξαγριωμένοι πολίτες επιχείρησαν να προπηλακίσουν τον δράστη.

Νέα στοιχεία για την τραγωδία: ο 51χρονος παρακολουθούσε το σπίτι

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, επικαλούμενο μαρτυρίες, ο δράστης παρακολουθούσε για μέρες το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Συγκεκριμένα, τον είχαν ξαναδεί να περιφέρεται στη γειτονιά.

Ο δράστης φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα, επισημαίνοντας: «Για όλα φταίει το αλκοόλ». Όπως ισχυρίστηκε, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ρακί.

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από τη βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει» φέρεται να τόνισε μετά τη σύλληψή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ