Ελλαδα

Έγκλημα στις Μοίρες: «Αν καταλάβαινα τι έκανα, θα αυτοκτονούσα»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος έμαθε για την πράξη του από τους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mesara-moires-dolofonia.jpg
Έγκλημα στις Μοίρες © facebook.com/diasostetimesara/

«Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει, θα είχα αυτοκτονήσει. Ζητώ συγγνώμη» φέρεται να είπε ο 51χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού στις Μοίρες.

«Πρόκειται για μια τραγική ιστορία με τραγική κατάληξη για τραγικά πολλούς αποδέκτες». Αυτό δήλωσε στο neakriti.gr, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 51χρονου πρώην γυμναστή που το βράδυ της Τετάρτης εκτέλεσε τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, στην είσοδο του σπιτιού του, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη - ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 51χρονου μαζί με τον δικηγόρο Νίκο Παπαδαντωνάκη-, ο πελάτης του έμαθε για το κακό που είχε κάνει, όταν συνελήφθη!

Ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι «άρρωστος», καθώς κι ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο, το πρωί της Πέμπτης την ώρα της σύλληψής του.

Όπως μας μετέφερε ο δικηγόρος του 51χρονου, ο πελάτης του είπε στους αστυνομικούς ότι «Αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα».

Εξάλλου, ο κ. Κοκοσάλης μας είπε, ακόμη, ότι ο εντολέας του έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος μέχρι τα 51 του χρόνια δεν είχε διαπράξει ούτε μια παράβαση».

«Είχε παντελή έλλειψη συνείδησης κατά τη στιγμή τελέσεως της αποδιδόμενης πράξεως. Δεν ήταν ικανός να αντιληφθεί και να διακρίνει το άδικο της πράξης του και να συμμορφωθεί λόγω ακριβώς της αρρώστιας του και της επήρειας του αλκοόλ» ανέφερε, εν κατακλείδι, στο neakriti.gr ο εκ των συνηγόρων του 51χρονου κατηγορούμενου.

Ο 51χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί την σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ