Ελλαδα

Ψυχίατροι εξέτασαν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Σούζαν Ίτον

Εν αναμονή του ψυχιατρικού πορίσματος για τον 27χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
parasxakis-27χρονος.jpg
Ο 27χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Σούζαν Ίτον © astinomia.gr

Εν αναμονή του ψυχιατρικού πορίσματος για τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, που κρατείται στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού

Εξελίξεις αναμένονται στο άμεσο μέλλον στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Βιολόγου, Σουζαν Ίτον, που έχασε τόσο τραγικά τη ζωή της τον περασμένο Ιούλιο στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γ.Π. από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού, όπου και υποβάλλεται σε μία σειρά από ψυχιατρικές εξετάσεις προκειμένου να βγει επίσημη γνωμάτευση.

«Η διαδικασία έχει γίνει και οι απαραίτητες ψυχιατρικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Ακόμα όμως δεν έχει συνταχθεί το πόρισμα. Αυτό περιμένουμε το οποίο εικάζουμε πως στο άμεσο μέλλον. Θα συνταχθεί και θα μας αποσταλεί προκειμένου να το μελετήσουμε και να συμπεριληφθεί στην δικογραφία» επισήμανε μιλώντας στο cretapost.gr ο συνήγορος του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τώρα που ολοκληρώθηκε η ψυχιατρική γνωμάτευση, ο 27χρονος αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Τρίπολης.

Ο ίδιος στην αρχή είχε δηλώσει ότι τη βίασε κι έπειτα ισχυρίστηκε ότι «δεν την ακούμπησε»

Τον περασμένο Οκτώβριο η είδηση ήταν πως οι εργαστηριακές εξετάσεις του DNA δεν επιβεβαίωσαν τον βιασμό της 60χρονης από το 27χρονο, λόγω της προχωρημένης σήψης.

Μάλιστα, ο ίδιος λίγες μέρες μετά, σε άτομα του περιβάλλοντός του, άλλαξε την ομολογία που είχε δώσει στις αρχές τον Ιούλιο λέγοντας πως ποτέ δεν βίασε την 60χρονη. Ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια συμπληρωματική κατάθεση.

«Δεν έχει γίνει κάποια συμπληρωματική κατάθεση ως προς την αλλαγή της ομολογίας του. Απλώς ισχυρίζεται πως δεν υφίσταται η πράξη του βιασμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “δεν την άγγιξα καθόλου”», υπογράμμισε στο cretapost ο κ. Ζέλιος ο οποίος τόνισε παράλληλα πως περιμένει το ψυχιατρικό πόρισμα για να δει πώς θα κινηθεί.

«Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε το ψυχιατρικό πόρισμα ώστε να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα και κυρίως στο κατά πόσο τα λεγόμενά του έχουν κάποια βάση και στη συνέχεια θα κινήσουμε τις διαδικασίες για τη συμπληρωματική κατάθεση», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ