Ελλαδα

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι - Μέχρι πότε

Τι τους οδήγησε σε αυτήν την απόφαση - Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pen.jpg
© Pixabay

Να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και τις 8 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι και αυτός είναι ο λόγος.

Την απόφασή τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τις 8 Ιανουαρίου 2020 γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, του Πειραιά, του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους και να μην υπογράφουν συμβόλαια σε αντίδραση για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που ενώ τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους υπαλλήλους ΔΟΥ (Εφορίες), παράλληλα τους απειλούν με εξοντωτικά πρόστιμα, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο για να εκτελέσουν οι συμβολαιογράφοι τα νέα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Επίσης, κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, επισημάνθηκε ότι οι συμβολαιογράφοι δεν αντιδρούν στο να αναλάβουν την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων, όμως απαιτούν να υπάρξει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει στην πράξη την άσκηση αυτών των καθηκόντων με ασφάλεια για τις συναλλαγές, τον πολίτη και το Δημόσιο.

Για τον λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι ζητούν αναστολή του επίμαχου νόμου και την άμεση έναρξη διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων με το αρμόδιο υπουργείο (σ.σ. Οικονομικών). Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ οι συμβολαιογράφοι συμμετείχαν μαζικά στη γενική συνέλευσή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.