Ελλαδα

«Μεγάλη τιμή και ευθύνη» η έκκληση της οικογένειας Μικρούτσικου

Η απόφαση για την περίθαλψη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, αντί στεφάνων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο
Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο / © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Μεγάλη τιμή» η έκκληση της οικογένειας Μικρούτσικου για περίθαλψη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, αντί στεφάνων, λέει η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

H Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» -οργάνωση η οποία έχει έδρα στη Μυτιλήνη και στην οποία η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου ζητά αντί για στεφάνια, να διατεθούν χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας- εξέδωσε ανακοίνωση.

Με αυτήν χαρακτηρίζει «μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη» την παραίνεση της οικογένειας του εκλιπόντος. «Θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό της Μόριας να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προσφορές. Η διαχείριση θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και θα δοθεί απολογισμός στην οικογένεια και δημόσια» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» με την ίδια ανακοίνωση «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού. Τα συλλυπητήρια, τη συγκίνηση και το σεβασμό για την παραίνεση της οικογενείας. Ο Θάνος Μικρούτσικος γνώριζε τις δράσεις μας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα και επίσης τον συνέδεαν δεσμοί φιλίας με μέλη μας. Με το έργο του αλλά και με τη συνολική στάση ζωής βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Δίπλα στους διωγμένους, τους κατατρεγμένους, τους βασανισμένους. Η ανθρωπιά, η τρυφερότητα, η πνευματικότητα, η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο που διαποτίζουν το έργο του, θα συνεχίσουν να εμπνέουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ας σημειωθεί ότι ο τραπεζικός λογαριασμός όπου η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν χρήματα αντί για στεφάνια και ο οποίος ανήκει στην Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» είναι ο GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 της Τράπεζας Πειραιώς.

Συνολικά στη Μόρια σήμερα, διαμένουν 1.130 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Από αυτούς 300 μένουν σε πτέρυγες ανηλίκων, 65 στη λεγόμενη «ασφαλή ζώνη» και οι υπόλοιποι σε σκηνές μέσα στο ΚΥΤ ή έξω από αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ