Ελλαδα

Κοινωνικό μέρισμα: Ημέρα καταβολής για τους δικαιούχους

Χρήματα πιστώνονται και αύριο, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου - Ποιοι παίρνουν τα 700 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτονομίσματα ευρώ
Χαρτονομίσματα ευρώ/©INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Καταβάλλεται σήμερα και αύριο το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 700 ευρώ, στους δικαιούχους - Τι ισχύει με όσους έχουν υποβάλει ένσταση.

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 700 ευρώ, στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές θα συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου. Από την ημέρα που άνοιξε η ειδική πλατφόρμα εγκρίθηκαν περισσότερες από 267.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι.

«Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί αύριο (σ.σ.: Δευτέρα). Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας.

Τι γίνεται με τις ενστάσεις

Η πλατφόρμα με τις αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις. Εκτιμάται ότι για αυτήν την κατηγορία οι δικαιούχοι που θα προκύψουν θα λάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κοινωνικό μέρισμα.

Ποιοι δικαιούνται το μέρισμα

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα είναι:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σε αυτήν την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ