- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκικές υπερπτήσεις Παραμονή Χριστουγέννων στο Αιγαίο
Εκτός από τον εναέριο χώρο παραβιάζουν και τα ΜΟΕ
Προκαλούν και την Παραμονή των Χριστουγέννων οι Τούρκοι με υπερπτήση μαχητικών πάνω από τη νήσο Ρω.
Οι Τούρκοι προκαλούν και την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρω 3 φορές ενώ έτερο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο, αργά το μεσημέρι.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 30.000 πόδια στις 3:34 μ.μ.
Στη συνέχεια έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τη Ρω στα 15.000 πόδια, στις 4:16 μ.μ.
Επτά λεπτά αργότερα ένα τουρκικό αεροσκάφος που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο και δύο λεπτά αργότερα πάνω από τη Ρω, στα 14.500 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Σημειώνεται πως τυπικώς σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνησει Παπούλιας - Γιλμάζ. Στην πράξη οι Τούρκοι, παραμονή Χριστουγέννων, παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα, επιδεικνύοντας προκλητική διάθεση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.