Ελλαδα

Συλλήψεις και ΕΔΕ για αστυνομικούς που έβρεξαν με λάστιχο ΑμεΑ

Το συμβάν εκτυλίχθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός
Αστυνομικός/©ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

ΕΔΕ και συλλήψεις αστυνομικών που έβρεξαν με λάστιχο γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Έρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΔΕ γίνεται για το περιστατικό με αστυνομικούς που έβρεξαν με λάστιχο γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Αυτό ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο παρουσίασε η εφημερίδα Documento. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν και η ΕΔΕ ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ