Ελλαδα

Καταδικάστηκε η Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

«Επρόκειτο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stamati.jpg
Βίκη Σταμάτη © INTIME NEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σημειώνεται, ότι το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ποινή της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκης Σταμάτη είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ποινή φυλάκισης 1 έτους, την ανώτατη προβλεπόμενη, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην κ. Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση της τον Απρίλιο του 2015, από το νοσηλευτικό ίδρυμα που νοσηλευόταν, κρατούμενη για την υπόθεση των εξοπλιστικών με βασικό πρωταγωνιστή τον σύζυγο της 'Ακη Τσοχατζόπουλο. Το δικαστήριο, από όπου ήταν απούσα η κατηγορουμένη, όρισε να είναι εξαγοράσιμη η ποινή έναντι 5 ευρώ ημερησίως.

Καταδίκασε επίσης και μία πρώην εργαζόμενη του νοσοκομείου σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καθώς κρίθηκε πως βοήθησε την κ. Σταμάτη να υλοποιήσει το σχέδιο απόδρασης της. Παράλληλα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους .

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της κ. Σταμάτη, η απόδραση της σχετίζονταν με την επιθυμία της να είναι κοντά στο ανήλικο παιδί της, ισχυρισμός ωστόσο που δεν έγινε δεκτός από την εισαγγελέα αλλά και τους δικαστές .

Η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να επιβάλουν στην κατηγορουμένη την μέγιστη ποινή όχι με πρόθεση εκδικητική όπως είπε, αλλά επειδή η κ. Σταμάτη «ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» και «μετέτρεψε μία δημόσια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε «καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο επιμελώς» το εγχείρημα της συζύγου του πρώην υπουργού 'Αμυνας, η οποία στην προσπάθειά της να κερδίσει την ελευθερία της δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ψυχολογικά προβλήματά της αλλά και πολλούς ανθρώπους. Τόνισε μάλιστα πως αν και αντιλαμβάνεται πως ήταν μία μητέρα που είχε στερηθεί το παιδί της και μία γυναίκα που έως τότε «ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον» πλην όμως η κ. Σταμάτη «έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ