Ελλαδα

Μακελειό στη Βοιωτία: Οι γονείς έτρεχαν να σώσουν τα παιδιά τους

Οι σφαίρες, κατά τη συμπλοκή των οικογενειών-security, έπεφταν λίγα μέτρα από την είσοδο σχολείου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
voiotia.jpg
Μακελειό στη Βοιωτία © larisanew

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή λίγα μέτρα από την είσοδο σχολείου κατά τη συμπλοκή των οικογενειών-security στις Θεσπιές Βοιωτίας

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα μικρά παιδιά στο αιματηρό περιστατικό στις Θεσπιές Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα, το οποίο άφησε δύο νεκρούς –πατέρα και γιο– κι έναν σοβαρά τραυματία, τον ανιψιό του πατέρα. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή λίγα μέτρα από την είσοδο σχολείου την ώρα που γονείς είχαν πάει να παραλάβει τα παιδιά τους που είχαν σχολάσει.

Στο μεταξύ, σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τη φονική εταιρειών σεκιούριτι. 

Από τη συμπλοκή, εκτός από τους δύο νεκρούς, υπάρχουν και δύο τραυματίες. Ο ένας 50 ετών, ο οποίος είναι συγγενής των θυμάτων, και φέρει τραύματα στο χέρι και στα πλευρά. Διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ΙΑΣΩ General στην Αθήνα. 

Τραυματίας είναι και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας, που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι -  νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον «Ευαγγελισμό». Ο πατέρας του συνελήφθη. Θύτες και θύματα έχουν καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

Οι δύο εταιρείες ήταν στο παρελθόν μία, με τους συνιδιοκτήτες να συνεργάζονται αρμονικά. Τα χρόνια πέρασαν, ωστόσο, και τα πράγματα άλλαξαν. Οι δύο ιδιοκτήτες τα «έσπασαν» και συνέστησαν τις δικές τους επιχειρήσεις, ξεκινώντας τη μάχη του ανταγωνισμού. Στο μεταξύ, οι εταιρείες πέρασαν στα χέρια των παιδιών τους, που δεν είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Φαντάζει αδιανόητο, αλλά όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή μία πινακίδα που είχε τοποθετηθεί έξω από το σχολείο. Ο δρόμος έξω από το 3ο Γυμνάσιο Θεσπιών μετατράπηκε σε πεδίο μάχης λίγο μετά το σχόλασμα των μαθητών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε με χειροδικία και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. Αρχικά ο 33χρονος που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ο οποίος είναι γυμνασμένος και γνωρίζει πολεμικές τέχνες, χτύπησε τον 32χρονο και τον έριξε κάτω. Στη συνέχεια, δέχτηκε πυροβολισμό από την αντίπαλη πλευρά. Ατομο ή άτομα από την ομάδα του 33χρονου ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν πατέρα και γιο.

Οσον αφορά στο γιατί έγινε το αιματηρό συμβάν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος -που έχασαν τη ζωή τους- είχαν εταιρεία σεκιούριτι, η οποία είχε αναλάβει την φύλαξη του σχολείου. Όμως, ο δήμος ανέθεσε τη φύλαξη σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ανιψιός του 65χρονου που έπεσε νεκρός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ο ανιψιός μετέβη στο σχολείο με άλλα δυο άτομα προκειμένου να κατεβάσει τη διαφημιστική πινακίδα του θείου του και να βάλει της δικής του εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ