Ελλαδα

Μανώλης Γλέζος: Η ζωή του ήρωα της Αντίστασης μέσα από τα λόγια του (video)

Διηγείται με ευθύτητα και ειλικρίνεια τον αγωνιστικό βίο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
glezos5.jpg
Μανώλης Γλέζος © video

Ο Μανώλης Γλέζος έγινε σύμβολο της Αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής από το βράδυ της 30ής Μαΐου του 1941 κατεβάζοντας τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη.

Πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης  Μανώλης Γλέζος σε ηλικία 97 ετών, αφήνοντας πίσω του μια ιστορία με διαρκείς φυλακίσεις, καταδίκες σε θάνατο, 9 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, ψεκασμούς με χημικά, ομιλίες, εκλογές και πάθος.

Ο Μανώλης Γλέζος έγινε σύμβολο της Αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής από το βράδυ της 30ής Μαΐου του 1941. Τη βραδιά που το έσκασε από το σπίτι του, κρυφά από τη μάνα του, ανέβηκε με τον φίλο του Λάκη Σάντα στον βράχο της Ακρόπολης, έκλεψε τη σημαία των Ναζί που ανέμιζε πάνω από την Αθήνα, την έσκισε, την έθαψε σε μια σπηλιά κάτω από τον βράχο και επέστρεψε στο σπίτι για να τον μαλώσει η μάνα του. Ήταν 19 χρονών και η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή. 

Ο κορυφαίος Αντιστασιακός και εμβληματικός ηγέτης στον ευρύ χώρο της Αριστεράς, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Μανώλης Γλέζος, διηγείται με ευθύτητα και ειλικρίνεια όλο τον αγωνιστικό βίο του, σε επεισόδιο της σειράς «ΕΞΙΣΤΟΡΕΙΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΕΙΝ», στην ΕΡΤ το 2006

ΕΞΙΣΤΟΡΕΙΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΕΙΝ -  Μανώλης Γλέζος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ