Ελλαδα

ΕΣΗΕΑ: Η «κλειδαρότρυπα» δεν αποτελεί είδηση

«Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eshea.jpg
ΕΣΗΕΑ © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, αναφέρεται η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, τονίζοντας ότι η «κλειδαρότρυπα» δεν αποτελεί είδηση.

Στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, αναφέρεται η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), τονίζοντας ότι η «κλειδαρότρυπα» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση.

«Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Με αφορμή, ωστόσο, πρόσφατες αναφορές σε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, το ΔΣ της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Και προσθέτει: «Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα, αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β' αναφέρει επί λέξει: "Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη"».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ