Ελλαδα

Εγνατία Οδός: Νέοι σταθμοί διοδίων - Τι θα πληρώνουν οι οδηγοί

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση - Πού μειώνονται οι τιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διόδια
Διόδια/©INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ

Αναπροσαρμογή τιμών και νέους σταθμούς στην Εγνατία Οδό φέρνει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας Οδού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Καραμανλής αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει τη μείωση του αντιτίμου στους σταθμούς Ανάληψης (2,40 σε 1,80 ευρώ) και Προμαχώνα (από 2,40 σε 2,00 ευρώ). Με την ίδια απόφαση, ορίζεται η έναρξη νέου σταθμού στην περιοχή του Ωραιόκαστρου, με αντίτιμο 0,50 ευρώ (σ.σ. για τα Ι.Χ.).

Παράλληλα, αρχίζει η έναρξη της λειτουργίας ακόμη δύο σταθμών: Από τις 4 Δεκεμβρίου, στα Ασπρόβαλτα, με κόστος 0,90 ευρώ για τα Ι.Χ. και από τα μέσα Ιανουαρίου, στον Στρυμονικό με κόστος 1,00 ευρώ για τα Ι.Χ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η χιλιομετρική χρέωση στην Εγνατία Οδό διατηρείται στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, λειτουργούν συνολικά 12 σταθμοί διοδίων, με το αντίτιμο να κυμαίνεται από 1,20 έως 2,40 ευρώ για τα Ι.Χ..

Ποιοι απαλλάσσονται

Απαλλαγή από την καταβολή τέλους διοδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος», έχουν:

  • Οχήματα της Εγνατίας Οδού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
  • Τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για τη μεταφορά τους
  • Επιβατικά οχήματα Ι.Χ. που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται απ΄αυτούς με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ