Ελλαδα

Στο πεζοδρόμιο στα Προπύλαια το φοιτητικό συλλαλητήριο (εικόνες)

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
poria13.jpg
Φοιτητικό συλλαλητήριο © Πρώτο Θέμα

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί οι φοιτητές. Ανοιχτοί προς το παρόν, οι δρόμοι. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Σε εξέλιξη είναι το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, αλλά και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

propilaia-foitites-1-768x576.jpeg
Φοιτητικό συλλαλητήριο © newsit.gr

Προς το παρόν, οι φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα Προπύλαια, χωρίς να έχουν κλείσει τον δρόμο, αλλά αργότερα, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, φοιτητές έκλεισαν πολλές σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό πανεπιστήμιο.

Τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πορείας είναι δρακόντεια καθώς οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να παρεισφρήσουν στην πορεία αντιεξουσιαστές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση κορυφώνονται με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή. 

Από την πλευρά της, η Σύγκλητος του ΕΜΠ, η οποία θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ανησυχία της ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Τέλος, η Σύνοδος Πρυτάνεων με ανακοίνωσή της τάσσεται κατά της βίας: «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή». Και προσθέτει: «Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμιά μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ