- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκθεση: Η Αθήνα η 90η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς
Τι έδειξε η έρευνα για τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Η Αθήνα είναι η 90η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων Mr Auto.
Η Αθήνα κατέλαβε την 90η θέση της λίστας για τις 100 «καλύτερες/χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους ΙΧ», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Mr Auto.
Αντιθέτως στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά και ακολουθούν το Ντουμπάι και την Οττάβα, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βομβάη, το Ουλανμπατόρ της Μογγολίας, η Καλκούτα της Ινδίας και το Λάγος της Νιγηρίας.
Η έκθεση αξιολογεί, μεταξύ άλλων, το κόστος του καυσίμου, το μποτιλιάρισμα, τον αριθμό των ΙΧ ανά κάτοικο, τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, το κόστος στάθμευσης αλλά και τους καβγάδες των οδηγών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Αθήνα μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.
Όσον αφορά τη χρήση των ΜΜΜ η Αθήνα βρίσκεται περίπου στη μέση της λίστας με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης.
Όσον αφορά στη μέση ηλικία αυτοκινήτων (15), στην Αθήνα είναι ανάλογη αυτής σε Βομβάη (15) και Μπογκοτά (14) ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Ντουμπάι με μέσο όρο ηλικίας τα 5,2 έτη.
Πολύ ψηλά βρίσκεται το κόστος βενζίνης και ο μέσος ετήσιος φόρος για τους κατοίκους της Αθήνας με 1,79 δολάρια/λίτρο και 280,2 δολάρια για μέσο ετήσιο φόρο κατοχής ΙΧ.
Τέλος, οι Αθηναίοι οδηγοί εμφανίζονται οξύθυμοι καθώς είτε έχουν βρεθεί μπροστά είτε έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο 70,85 φορές στις 100. Μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται για τους οδηγούς σε Μπογκοτά και Βομβάη με ποσοστά μεγαλύτερα του 95. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο φιλήσυχοι οδηγοί είναι στη Σιγκαπούρη καθώς έχουν συμμετάσχει σε καβγά 2,65 στις 100.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστρέφουν στην πρωτεύουσα οι εκδρομείς του τριημέρου
Ποιος ήταν ο Γενικός Διευθυντής και συνιδιοκτήτης της Zeus+Δione
Τι έγραψε στην ανάρτηση του ο πρώην πρωθυπουργός
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα, πού θα χιονίσει
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τα τελευταία δρομολόγια και η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Η είδηση έγινε γνωστή από την αδελφή του, η οποία τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λόγια καρδιάς
Ο φετινός Μάιος καταγράφεται ήδη ως ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων ετών
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.