Ελλαδα

ΟΧΙ, ο κίονας στο Ιερό του Ποσειδώνα ΔΕΝ βεβηλώθηκε

Πολλοί από τους χρήστες έσπευσαν να καταδικάσουν την πράξη, όμως η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19111101-696x435.jpg

Την φωτογραφία με τον «βανδαλισμένο κίωνα» κοινοποίησαν περισσότερα από 1800 άτομα καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος

Με τις κοινοποιήσεις να ξεπερνούν τις 1800, η φωτογραφία με το βανδαλισμένο κίονα έγινε viral και τράβηξε τα βλέμματα των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί από τους χρήστες έσπευσαν να καταδικάσουν την πράξη, όμως η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Αναλυτικότερα διαβάζουμε:


eikona-kiona-1.webp

Την ψευδή είδηση όπως βλέπουμε παρακάτω, κοινοποίησε και ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Ελληνική Λύση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

twitter.webp
 

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (η οποία αποτελεί Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι υπαγόμενη στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) ενημερωθήκαμε από την αρχαιολόγο κ. Ασημάκου πως ο εν λόγω βανδαλισμός ΔΕΝ υπάρχει σε οποιοδήποτε αρχαίο κίονα. «Στο παρελθόν είχε ξαναγίνει τέτοια αναφορά, ωστόσο όπως και τότε έτσι και τώρα δηλώνουμε πως ΔΕΝ υπάρχει αυτό το "γκράφιτι"»

Η φωτογραφία
Η φωτογραφία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας. Αν κανείς είναι αρκετά παρατηρητικός, θα διαπιστώσει πως το χρώμα της μπογιάς έχει την ίδια φωτεινότητα ακόμη και στη σκιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ