Ελλαδα

Οι «31» της «Ελλάδας του 2021»

Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21858998.jpg
Κυριάκος Μητσοτάκης, «Ελλάδα 2021» / © ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Αγγλία, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Αυτά είναι τα ονόματα των προσωπικοτήτων της επιτροπής «Ελλάδα 2021» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Αγγλία: Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg. Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: η κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθης Καλύβας και Δημήτρης Γόντικας. Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ιγνάτιος. Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου. Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας.

Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν, επίσης, δημιουργικό "παρών". Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη. Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς, ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

Πατήστε εδώ για τα βιογραφικά όλων των μελών της επιτροπής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ