Ελλαδα

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κουρεντζής;

Ένα παιδί-θαύμα στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεόδωρος Κουρεντζής
Θεόδωρος Κουρεντζής, διευθυντής ορχήστρας

Θεόδωρος Κουρεντζής: Η ριζοσπαστική προσέγγισή του στην εκτέλεση κλασικών έργων συνθέσεων αποθεώνεται από κοινό και κριτικούς.

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.  Διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης και ποιητής, πολυβραβευμένος, μεγαλουργεί στη Ρωσία και στο παγκόσμιο στερέωμα, με στόχο τη διεύρυνση του κοινού της κλασικής μουσικής.

Η ριζοσπαστική προσέγγισή του στην εκτέλεση κλασικών έργων συνθέσεων αποθεώνεται από κοινό και κριτικούς, οι συναυλίες του ανά τον κόσμο συνοδεύονται από sold out.

Από πολύ μικρή ηλικία, σπούδασε πιάνο και βιολί, φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο στο Τμήμα Θεωρητικής Μουσικής και στο Τμήμα Εγχόρδων, ενώ ασχολήθηκε με τη σύνθεση σε ηλικία 15 ετών. Αν και με εξασφαλισμένη υποτροφία για τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, προτίμησε να φοιτήσει στο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης, με δάσκαλό του στη διεύθυνση ορχήστρας τον Ηλία Μουσίν.

Έχει διατελέσει: ιδρυτής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, μέλος της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρα της Ρωσίας, επικεφαλής διευθυντής ορχήστρας στο Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας & Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ, διευθυντής των συγκροτημάτων Musica Eaterna και New Siberian Singers.

Διαβάστε μια παλαιότερη συνέντευξή του στην Athens Voice, εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ