Ελλαδα

Καταρρέει κτίριο στη συμβολή Αιόλου κι Αγίας Ειρήνης (εικόνες)

Αποκλείστηκε το σημείο από τη Δημοτική Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katedafisi-aiolou.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καταρρέει κτίριο στη συμβολή Αιόλου κι Αγίας Ειρήνης. Πέφτουν σοβάδες κι ολόκληρα κομμάτια τοίχου. Αποκλείστηκε το σημείο από τη Δημοτική Αστυνομία.

Κτίριο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας καταρρέει λόγω «γήρατος», προκαλώντας ανησυχία.

Συγκεκριμένα, σοβάδες αλλά και ολόκληρα κομμάτια από τον εξωτερικό τοίχο κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση Αιόλου και Αγίας Ειρήνης πέφτουν στο δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Η Δημοτική Αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο προχώρησε σε αποκλεισμό της περιοχής. Μάλιστα εκτός από το συγκεκριμένο σημείο η Δημοτική Αστυνομία απέκλεισε και άλλο κτίριο στην οδό Αιόλου το οποίο είναι ετοιμόρροπο.

katedafisi-aiolou1.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

katedafisi-aiolou2.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

katedafisi-aiolou3.jpg

katedafisi-aiolou4.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δήμος Αθηναίων: Περιφράχτηκε ο χώρος

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατέρρευσε τμήμα εγκαταλειμμένου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, στη συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Το συγκεκριμένο κτίριο έχει χαρακτηριστεί  ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση προς το χώρο ενώ ζητήθηκε, για τους ίδιους λόγους, να κλείσουν τα παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση και αποκλείστηκε η διέλευση των πεζών.

Με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ ελέγχθηκε ο χώρος ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, συγκάλεσε την Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων του άρθρου 7 του ΠΔ περί επικινδύνων οικοδομών και μετά από αυτοψία, έκρινε το κτίριο επικίνδυνο και αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων αποκλεισμού του περιβάλλοντος χώρου. Στο σημείο τοποθετήθηκε προσωρινή περίφραξη με ενισχυμένη αντιστήριξη ενώ αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει φύλαξη του χώρου επί εικοσιτετράωρου βάσεως.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα πρώτα και πάνω απ όλα την ασφάλεια των πολιτών.

ailoy1.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

aioloy2.jpg
Καταρρέει κτίριο στην Αιόλου © ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ