Ελλαδα

Αρναούτογλου: «Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» από την Πέμπτη

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Αθήνα
Κακοκαιρία στην Αθήνα / © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, στην οποία κάνει, μάλιστα, λόγο για «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα».

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη «τείνει να πάρει εμμονικά χαρακτηριστικά τον φετινό Νοέμβρη». Ο καιρός, παρότι την Τρίτη, αλλά και σήμερα θα είναι ηλιόλουστος και με υψηλές θερμοκρασίες, θα αλλάξει απότομα και από το απόγευμα της Πέμπτης θα φέρει βροχές και καταιγίδες από τη Δυτική Ελλάδα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί τι είναι το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα». «Θα πρόκειται στην ουσία για ένα "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" το οποίο θα συνεχίσει να δίνει μεν ευεργετικά αλλά παράλληλα και επικίνδυνα νερά για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής αλλά και της νότιας Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει αρχικά από τα δυτικά Βαλκάνια και σταδιακά θα επηρεάσει την βορειοδυτική Ελλάδα και σχεδόν ολόκληρη την δυτική κυρίως χώρα από την Πέμπτη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα και εφιστά την προσοχή για επαγρύπνηση εξαιτίας του καιρού. «Προσωπικά θεωρώ αναγκαία από τα τέλη κυρίως της εβδομάδας που διανύουμε, μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης» λέει ο μετεωρολόγος.

Αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ