Ελλαδα

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκπτώσεις
Εκπτώσεις © INTIMENEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων.

Δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων, αύριο, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 έως τις 18.00 δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Χθες, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν συνολικά 15 ημέρες.

Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι και οι τελευταίες, καθώς το οικονομικό επιτελείο -σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο- εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησής τους. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε τα ακόλουθα από τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…. % έως…. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου, ενώ η «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ