Ελλαδα

Στη Σκύδρα απειλούν με καραμπίνες στον ερχομό προσφύγων (video)

«Δεν υπάρχει πιο φασιστικό κείμενο απ το κοράνι» υποστήριξε πατήρ Αντώνιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία στα Μέγαρα: Τι λέει συγγενής του θύματος

Με καραμπίνες απειλούν οι κάτοικοι της Σκύδρας μπροστά στο ενδεχόμενο να δεχθούν πρόσφυγες. «Φασιστικό κείμενο το κοράνι» υποστήριξε πατήρ Αντώνιος.

Ακραίες φωνές στα όρια του ρατσιστικού παραληρήματος ακούστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για ενδεχόμενη εγκατάσταση αιτούντων άσυλο στην περιοχή και συγκεκριμένα, στο πρώην Στρατόπεδο «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ».

Πιο χαρακτηριστική όλων αυτή ενός ιερέα, του πατέρα Αντώνιου, οποίος αναφερόταν στους αιτούντες άσυλο ως «λαθρομετανάστες», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο φασιστικό κείμενο από το κοράνι».

«Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο» είπε και πρόσθεσε πως «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του. Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έλθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο…».

Μάλιστα, σύστησε στους συμπολίτες του πως «πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα. Αυτός που πεινάει θα κλέψει. Κι όταν θα μπει στο χωράφι του γείτονα να κλέψει, αυτός που θα (τον) κλέψει θα πάει να τον δείρει. Αλλά το θέμα είναι πως θα φταίει αυτός που έδειρε τον κλέφτη… Δεν μπορούμε να δεχτούμε ανθρώπους δίπλα μας αλλά γιατί πρώτον δεν μπορούμε να τους φροντίσουμε…».

 Ο ιερέας δέχθηκε πολλές φορές τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, ένας εκ των οποίων δήλωσε: «Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια, βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…».

«Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω..» αποκρίθηκε ο παπάς.

Την ίδια στάση κράτησε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας Πορτοκαλίδη Χαρίτων, η οποία, σύμφωνα με το τοπικό site ifonitispellas.gr, επιδοκιμάσθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων δημοτών της πόλης μέσα και έξω από την αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «η εγκατάσταση μεταναστών σε στρατόπεδα αποτελεί εγκληματική ενέργεια κατά του έθνους», ενώ τόνισε πως οι πολιτικοί «μείωναν τη στρατιωτική θητεία» με αποτέλεσμα να είμαστε «ανυπεράσπιστοι στον εχθρό».

Μίμης Πλέσσας στον ΑΝΤ1: ο Γιάννης Σπανός μας χάρισε τα πάντα με απλοχεριά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ