Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: Τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν

«Και θα είναι προσβάσιμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hrisohoidis2
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Όλα τα σημεία, τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα», δήλωσε από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Απάντηση σε όσους επέκριναν την ΕΛΑΣ για τον τρόπο που έδρασε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Μιλήσατε για την ΑΣΟΕΕ. Σας προτείνω να μην διεκδικείτε επιχειρησιακούς ρόλους. Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά πότε και πώς θα δράσει και θα επιβάλλει την νομιμότητα. Η νομιμότητα, να είστε σίγουρος ότι μέρα με την μέρα επιστρέφει. Όλα τα σημεία, τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Αστυνομία έδωσε «εξηγήσεις» για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν  το μεσημέρι αναρχικοί στην Πατησίων, δίνει η Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνεται ότι την ώρα που περίπου σαράντα άτομα προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, το πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία με εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να βρίσκονται στους χώρους του. Συνεπώς, μια επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που θα καταδίωκαν τους ταραξίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσης που θα έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ