Ελλαδα

Ξέχασαν 3χρονο σε λεωφορείο: Ήταν δεμένος, έκλαιγε, λέει η μητέρα

Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζητά η μητέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paidi-sxoliko
Η μητέρα του 3χρονου παιδιού που εργαζόμενοι ιδιωτικού παιδικού σταθμού ξέχασαν στο σχολικό

Εργαζόμενοι παιδικού σταθμού ξέχασαν παιδί μέσα σε σχολικό λεωφορείο. «Ήταν μέσα στο λεωφορείο δεμένο με τη ζώνη μόνο του και έκλαιγε» λέει η μητέρα.

Ξέσπασε στην κάμερα του Star η μητέρα του τρίχρονου παιδιού που εργαζόμενοι ιδιωτικού παιδικού το ξέχασαν μέσα σε σχολικό λεωφορείο επί τέσσερις ώρες.

Όπως εξήγησε η μητέρα, η διευθύντρια του παιδικού σταθμού την ενημέρωσε ότι ο γιος της δεν βρίσκεται στο σχολείο ενώ η ίδια τον είχε βάλει στο σχολικό. Πέντε λεπτά πριν φτάσει στο σχολείο η μητέρα του μικρού Θαλή, Ράνια Καλλίδου, την ενημέρωσαν ότι βρήκαν τον γιο της λέγοντάς «ηρεμήστε, τον βρήκαμε, τον είχαμε ξεχάσει μέσα στο λεωφορείο». «Οπότε καταλαβαίνετε ότι το τρίχρονο παιδάκι από τις 7:30 το πρωί έως τις 11:20 ήταν μέσα στο λεωφορείο δεμένο με τη ζώνη μόνο του και έκλαιγε», συνεχίζει εμφανώς ταραγμένη η μητέρα.

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις μετακινήσεις των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

«Ούτε η ιδιοκτησία, ούτε οι εργαζόμενοι είχαν πρόθεση να ξεχαστεί ένα παιδί. Από την άλλη μεριά βεβαίως είναι απαραίτητο να γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι. Παρά πολύ συχνά επιλέγονται μη πιστοποιημένοι συνοδοί, άνθρωποι δηλαδή που δεν πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά» δήλωσε στο Star o Γιώργος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Ο Θαλής νοσηλεύεται από χθες στο Παίδων Πεντέλης, έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους. Από την πλευρά τους οι γονείς ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων. «Δεν ξέχασα μια τσάντα, δεν ξέχασα τα γυαλιά, ξέχασα ένα παιδί. Οπότε είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να πληρώσουν γι΄αυτό που έγινε», δήλωσε η μητέρα του τρίχρονου Θαλή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ